Ten Hag: "Hoog speellevel zal niet zomaar terug zijn"

Ten Hag: "Hoog speellevel zal niet zomaar terug zijn"

14 augustus 2020 – Ajax-trainer Erik ten Hag is nieuwsgierig hoe zijn selectie zal beginnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De coach won met zijn formatie de eerste twee oefenduels van de voorbereiding (RKC Waalwijk en FC Utrecht) ruim, toch verwacht hij dat het aanpassen enige tijd vergt. "Een hoog speellevel zal niet zomaar terug zijn."Dat vertelt hij op het clubkanaal van Ajax, waarin hij onder andere vooruitblikt op het nieuwe seizoen. "De fans kunnen een vechtmachine verwachten. Een strijdend Ajax, dat met geloof op het veld staat en aanvallend, in elk geval zo aanvallend mogelijk voetbal wil spelen", beloofde Ten Hag, die echter ook vraagt om realistisch voetbal van zijn selectie. "We willen resultaat halen en op meerdere podia actief blijven."

Door de coronastop is het lastig om te schatten waar de teams in Nederland precies staan, weet ook de Ajax-trainer. "De verwachtingen zijn hoopvol en liggen hoog. Ik ben nieuwsgierig wat het niveau is van de spelers en het team na zo'n coronastop", aldus de oefenmeester, die zijn derde seizoen bij Ajax ingaat. Hij voelt nog het volledige vertrouwen van de club. "Die toets hebben we deze zomer weer gedaan en dat is een voorwaarde om het nieuwe seizoen in te gaan."

Dat nieuwe seizoen gebeurt vooralsnog met lege tribunes in Amsterdam. "Ik kijk nu alweer uit naar het moment dat de Arena weer volstroomt", zei Ten Hag. "Een mooie tegenstander in de Champions League en volle tribunes. Daar kijk ik naar uit." Tegen FC Utrecht zaten er voor het eerst een paar duizend mensen in de Johan Cruijff Arena.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020