Transferweekje: Ronaldo, Hoedt, Zivkovic en situatie Fortuna

Transferweekje: Ronaldo, Hoedt, Zivkovic en situatie Fortuna

15 augustus 2020 – De transferzomer is definitief begonnen. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Toekomst Cristiano Ronaldo?
Waar ligt de toekomst van Cristiano Ronaldo? Volgens diverse Italiaanse media - met voetbaljournalist Guillem Balagué als voornaamste bron - is de Portugese superster aan alle topclubs in Europa aangeboden, zelfs aan FC Barcelona. De Oude Dame wil af van het forse salaris, omdat hij niet heeft kunnen bijdragen aan de Champions League-winst. Het zou heel veel geld schelen in het salarishuis, jonge talenten de kans geven en bovendien wil Andrea Pirlo doorselecteren. Gezien zijn prijs zal FC Barcelona hem niet kunnen betalen en zit samenspelen met Lionel Messi er niet in. David Beckham droomt van CR7 in het shirt van Inter Miami en ook dat is ver weg. Het management van Ronaldo heeft de geruchten bovendien met klem ontkend. Wordt ongetwijfeld vervolgd… 

FC Dordrecht toont zich enorm ambitieus
Sinds de degradatie uit de Eredivisie in 2015 was FC Dordrecht het spoor behoorijk bijster. Het eindigde stevast in het rechterrijtje van de Eerste Divisie en werd afgelopen seizoen negentiende. Werk aan de winkel dus en Dordrecht doet er alles aan om een beter seizoen te gaan draaien. Eerder kwamen er al acht nieuwe spelers gepresenteerd en daar kwamen deze week nog eens vier nieuwe spelers bij. Het ging louter om huurlingen. Robin Polley komt over van ADO Den Haag, terwijl Ozgür Aktas en Adnan Ugur werden gehuurd van Fortuna Sittard. De Engels jeugdinternational Matthew Bondswell die wordt gehuurd van RB Leipzig was de opvallendste nieuweling deze week. Eerder tekenden Arsenio Valpoort, Julius Bliek, Kevin Jansen, Kevin Vermeulen, Bradley Vliet, Anthony Swolfs, Nikki Baggerman en Nikolas Agrofiotis al bij De Schapenkoppen.

Fortuna op zoek
"We zouden morgen wel zeven spelers kunnen presenteren", zei Fortuna Sittard's technisch directeur Sjors Ultee recent. Toch is het aantal versterkingen tot dusver beperkt. Een aantal verhuurde spelers keerde terug en met Emil Hansson werd een absolute sterkhouder gehaald. Ook Roel Janssen is een versterking achterin, maar de Limburgers raakten bijna vijftien spelers kwijt. Met Mark Diemers, Felix Passlack, Amadou Ciss en Wessel Dammers bovendien niet de minsten, terwijl er voor captain Jorrit Smeets interesse is. Mats Seuntjens is inmiddels binnen en ook Mike van Beijnen komt volgens Voetbal International spoedig over van Gençlerbirligi, terwijl Sebastian Polter door De Limburger ook werd gelinkt. Geruchten genoeg, maar van die 'zeven spelers', werd er afgelopen week nog niemand gepresenteerd… 

Hoedt toch weer op weg naar Antwerp FC
Het leek er niet meer in te zitten, maar Wesley Hoedt gaat mogelijk toch weer aan het werk bij Antwerp FC. De 26-jarige Oranje-international werd donderdag gesignaleerd op De Bosuil, waar hij op huurbasis een sterke indruk maakte. De verdediger keerde deze zomer terug naar Southampton maar gaf al aan dat hij graag definitief wil vertrekken bij die club. De vraagprijs van de Engelse club was met vijf miljoen euro niet mals te noemen, maar het lijkt erop dat Antwerp dat wel over heeft gehad voor de verdediger. Eind juli zei Hoedt dat er veel interesse in hem was en dat hij een terugkeer naar Antwerp niet op voorhand uitsloot. Hoedt heeft behoefte om zich ergens te settelen na korte dienstverbanden bij Southampton, Celta de Vigo en Antwerp. Eerder speelde hij ook bij Lazio. 

Anderlecht hofleverancier Eredivisie
Anderlecht kan zomaar eens van de hofleveranciers worden van de Eredivsie. Nadat eerder Heerenveen (Sieben Dewaele) en RKC Waalwijk (Thierry Lutonda) spelers huurden van de Belgische topclub – dat zelf met Timon Wellenreuther en Derrick Luckassen deze zomer opnieuw shopte in Nederland -, komen er zeer vermoedelijk nog meer naar de Eredivisie. ADO Den Haag hoopt Luka Adzic en Mohammed Dauda ook nog tijdelijk over te nemen van de Belgische topclub, dat afgelopen jaar Hannes Delcroix stalde bij RKC Waalwijk. De centrale verdediger krijgt echter een kans bij het eerste elftal of keert hij toch ook nog terug in Brabant?

Zivkovic kan naar Groningen
Nu FC Groningen toch bezig is met het binnenhalen van oude bekenden, is ook Richairo Zivkovic in beeld. Volgens Voetbal International is directeur Mark-Jan Fledderus druk bezig om hem te huren van het Chinese Changchun Yatai. Die club stalde hem vorig seizoen al bij Sheffield United, maar daar heeft de spits geen toekomst meer. De 23-jarige aanvaller vertrok in 2014 bij FC Groningen en kan nu dus terugkeren naar zijn oude club. De verbintenis van de spits in China loopt in 2021 af. Dat betekent dat als hij op huurbasis naar Groningen gaat, hij niet meer zal spelen voor Changchun Yatai.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020