Willian blijft in Londen: Braziliaan tekent bij Arsenal

14 augustus 2020, 11:21   Bijgewerkt: 14 augustus 2020, 15:15

Willian Borges da Silva blijft actief in Londen. De Braziliaanse aanvaller heeft een driejarig contract getekend bij Arsenal nadat zijn contract afliep bij Chelsea. De onlangs 32 jaar geworden aanvaller brengt veel ervaring mee, aangezien hij al 600 duels in clubverband heeft gespeeld.

Willian begon zijn carrière bij het Braziliaanse Corinthians en stapte in 2007 over naar Shakhtar Donetsk. Later speelde hij ook nog voor het Russische Anzhi Makhachkala, voordat hij in 2014 aan de slag ging bij Chelsea. Met die club won hij twee landstitels, een FA Cup en een Europa League. Hij speelde in totaal 339 duels voor Chelsea waarin hij 63 keer scoorde en 56 assists gaf. Hij kon zijn contract verlengen bij die club, maar werd het niet eens over de voorwaarden. Nu verkast hij naar stadsgenoot Arsenal dat onlangs nog de FA Cup-finale won van Chelsea.

"Ik geloof erin dat hij het verschil kan maken voor ons", zegt trainer Mikel Arteta op de clubwebsite. "We zien hem als aanvallende middenvelder en buitenspeler die veel kwaliteit met zich mee brengt. Hij heeft de ervaring die belangrijk is, maar is ook nog altijd hongerig naar meer succes." Willian gaat spelen met rugnummer twaalf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen