Winteronderbreking in Premier League van de baan door corona

14 augustus 2020, 09:44

De winteronderbreking die in februari stond ingeroosterd in de Premier League, is geschrapt. Het was de bedoeling dat clubs in februari na de drukke periode rond de jaarwisseling even rust zouden krijgen, maar dat is door het coronavirus niet meer mogelijk. Dat meldt de BBC.

Het probleem is dat het komende seizoen vijf weken korter zal duren dan een normaal seizoen. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis, die ervoor zorgde dat het afgelopen seizoen later eindigde en het nieuwe seizoen later laat starten. Afgelopen seizoen had iedere club in ieder geval een week en een midweek vrij in februari om even gas terug te nemen, maar dat zal komend seizoen niet het geval zijn. Dat heeft ook te maken met het feit dat komende zomer het EK wordt gespeeld en dat er zodoende weinig speelruimte meer is. Voor het eerst in zeven jaar zal er bovendien een volledige Premier League-speelronde gespeeld worden in het weekend van de FA Cup-finale.

Wat overigens wel nieuw is in het Premier League-seizoen, is dat er in januari een speelronde uitgesmeerd zal worden over twee midweken, waardoor elk team in ieder geval één keer doordeweeks vrij zal zijn. Het Premier League-speelschema wordt volgende week gepresenteerd door de competitieleiding. Het seizoen start op zaterdag 12 september.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen