RKC en Sow tegenover elkaar in zaak: "We zijn niet blij"

RKC en Sow tegenover elkaar in zaak: "We zijn niet blij"

14 augustus 2020 – RKC Waalwijk en Sylla Sow stonden donderdagavond lijnrecht tegenover elkaar bij de arbitragecommissie van de KNVB. Daar probeerde de aanvaller een vertrek te forceren. De 24-jarige aanvaller stelt dat er geen sprake is van een gelichte optie in zijn contract. Hij stelt dat hij transfervrij is en verscheen niet meer op het trainingsveld.Sow tekende begin 2019 een contract bij RKC en scoorde vier keer voor de club. RKC legde hem toen voor anderhalf jaar vast, met de optie op een extra jaar. Die werd door de club al na drie maanden gelicht. Sow stelt echter dat pas na anderhalf jaar, toen het reguliere contract was afgelopen, het betere salaris was uitbetaald.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, ziet het probleem niet. "Wij hebben een jaar voor dat het contractueel zou moeten zijn optie al gelicht. Met name omdat hij sportief liet zien wat we wilden zien", zegt hij tegen FOX Sports. Tijdens de zaak stelde het kamp-Sow dat hij beëindiging van het contract eist, omdat hij bij een Belgische club meer zou kunnen verdienen. "Er is geen concrete aanbieding of gesprek gaande", countert Van Mosselveld.

De beleidsbepaler baalt van de gang van zaken, maar sluit de deur voor Sow nog niet helemaal. "We zijn niet blij met de situatie nu. Anderzijds zijn we RKC Waalwijk en kunnen we elke hele goede speler gebruiken." De arbitragecommissie komt voor eind augustus met de uitspraak.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020