Van den Brom hecht geen waarde aan grote nederlaag

Van den Brom hecht geen waarde aan grote nederlaag

14 augustus 2020 – John van den Brom voelde niet de behoefte om de selectie van FC Utrecht een uitbrander te geven in de rust van het duel met Ajax. De ploeg stond toen met 5-0 achter en verloor uiteindelijk met 5-1. De oefenmeester hecht geen enkele waarde aan de uitslagen van oefenduels.Met een kleine glimlach verscheen Van den Brom in de perskamer van de Johan Cruijff ArenA. "Ik zie jullie nadenken", zei hij volgens De Telegraaf. "Hoe halen wij het ons in het hoofd om de topclubs in de Eredivisie aan te vallen? Maar toen we laatst het oefenduel met AZ wonnen, waren we bij wijze van spreken al bijna kampioen. Uitslagen van oefenduels interesseren me niet."

De coach probeert dan ook vooral het grote plaatje in de gaten te houden. "We zijn met iets bezig", zegt de trainer. "Volgende maand bij de start van de Eredivisie moeten we er staan. We hebben wel veel dingen niet goed gedaan en een ploeg als Ajax straft dat genadeloos af. Ik ben daar blij mee. Want hier leren we van."

Utrecht oefende al tegen Royal Antwerp, KRC Genk, AZ en Ajax. Er wacht nog een duel met sc Heerenveen als afsluiter van de voorbereiding. "We hebben er bewust voor gekozen in de voorbereiding tegen goede clubs te spelen, want dan zie je wat eraan schort, en dat was nogal wat dit keer. Het was teleurstellend zoals we ons hier als team - en ook een paar individuen - hebben gemanifesteerd. Ajax heeft het allemaal blootgelegd, al kregen we zelf ook nog aardig wat kansen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020