Slot over onrust: "Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen"

Slot over onrust: "Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen"

14 augustus 2020 – De UEFA gaf als richtlijn om de Europese startbewijzen te verdelen aan de hand van de stand van de ranglijst van het niet afgemaakte seizoen, waardoor niet AZ maar Ajax er met beste Champions League-ticket vandoor ging. AZ meende door de twee zeges op Ajax echter recht te hebben op het bewijs en ging in beroep, maar zonder succes. Het leidde tot grote onrust in Nederland, maar hoofdtrainer Arne Slot is trots op de club.Hij merkte dat de club niet met zich liet sollen en stevig van zich af beet. Het leidde in Nederland tot de nodige onrust, zeker na een uitbrander van Michael van Praag. Slot zag dat AZ stevig van zich af beet. "Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen. Twee jaar geleden was iedereen overgegaan tot de orde van de dag als AZ zoiets zou ondernemen. Het feit dat iedereen ermee bezig was én dat mensen direct begonnen te twijfelen toen we in de voorbereiding drie keer met 1-0 verloren, zegt iets", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Het is precies zoals op het veld. Wij leggen ons ook niet neer bij de begrotingen in de Eredivisie zoals die er zijn. Op het veld hebben we ons ook nooit neergelegd bij de heersende opvatting dat we kansloos zijn in de Arena, de Kuip of het stadion van PSV. Wat we op het veld hebben laten zien, heeft zich doorgetrokken naar de bestuurskamer. Zo kun je dat wel zien", vindt de trainer.

De verwachtingen zijn dit seizoen weer hooggespannen bij AZ. "Is de manier waarop mensen naar ons kijken veranderd dan? Dat is toch vorig seizoen ook al de hele tijd het geval geweest? Ook toen wachtten mensen constant maar op een mindere periode van AZ. Zo van: die jongens zijn toch niet zo ver nog. Het beeld bestond dat een groep met jonge spelers en een onervaren trainer wel een keer een mindere fase zou krijgen. En die hebben we niet gehad. Alleen een korte fase na de winterstop."

Het is echter de vraag of AZ wederom in staat is om voor de titel te strijden. "Ik weet dat het zo werkt in de sport, hoor. Dat je elk seizoen weer opnieuw wordt beoordeeld. En liever dat, dan dat we hier zitten om een teleurstellend seizoen te bespreken.''

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020