Leipzig via vechtmachine van Simeone naar halve eindstrijd

Leipzig via vechtmachine van Simeone naar halve eindstrijd

13 augustus 2020 – In navolging van Paris Saint-Germain heeft ook RB Leipzig zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Zonder Timo Werner, die door zijn transfer naar Chelsea niet meer voor de club wilde uitkomen, won de fris spelende ploeg van Julian Nagelsmann met 2-1 van Atlético Madrid. De beslissende goal viel in de slotfase. Een zeer knappe prestatie van Leipzig dat pas elf jaar bestaat.Door het vertrek van Werner miste Leipzig vanavond de trefzekere spits, maar ook zonder hem kon de ploeg het prima af. Af en toe was te zien dat de technisch vaardige ploeg een dreigende spits ontbeerde, maar toch was het in de eerste helft beter dan Atlético. Toch was het die ploeg die al snel een goede kans kreeg. Yannick Ferreira Carrasco was erg dichtbij de openingstreffer voor Atlético Madrid, maar zijn schot in de korte hoek werd gekeerd door keeper Péter Gulácsi. José Maria Gimenez was vervolgens uit de corner gevaarlijk, zonder doeltreffend te zijn.

Leipzig creëerde weinig kansen, maar was wel de betere ploeg. Wat opviel was de snelle manier van opbouwen en de wijze waarop het de counters van Atlético steeds in de kiem smoorde. De ijzersterke Dayot Upemacano had daar met zijn geweldige verdedigende acties een grote rol in. Verrassend was het dan ook niet dat Leipzig in de tweede helft de leiding nam.

Uitgerekend een Spaanse middenvelder, Dani Olmo, zette Atlético op achterstand. Uit een snelle aanval en een geweldige voorzet van Marcel Sabitzer kopte Dani Olmo raak in de lange hoek. Hij deed dat zo secuur dat Jan Oblak geen antwoord had. De zege leek in de tas voor Leipzig, maar toch ging kwam Atlético langszij. Lukas Klostermann haalde invaller João Félix onderuit en laatstgenoemde verzilverde de penalty. Het was een opsteker voor de twintigjarige Portugees, die bezig is aan een moeizaam debuutseizoen in Madrid. In zijn geboorteland en in de stad van zijn oud-club Benfica leek hij echter oude krachten te hervinden.

Het stevende vervolgens af op verlening. Leipzig leek daar ook vrede mee te hebben, maar sloeg toch nog toe. Invaller Tyler Adams schoot via het been van José María Giménez in de 88ste minuut de 2-1 in het doel. Een gelukje, maar niet onverdiend gezien het wedstrijdbeeld. Bij die goal gaf Angelino overigens een uitstekende assist met een trekbal naar rand zestien.

Leipzig kan zich nu opmaken voor het duel met PSG, dat woensdag met 2-1 won van Atalanta Bergamo. De halve finale wordt dinsdag gespeeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020