Volendam blij met Antonucci: "Potentie van internationale topper"

Volendam blij met Antonucci: "Potentie van internationale topper"

13 augustus 2020 – Hét doel van FC Volendam in deze transferzomer was het terughalen van Francesco Antonucci. De Belg was vorig seizoen de grote roerganger op het middenveld en had een groot aandeel in de knappe derde plaats. Dat de club hem nu kan huren van Feyenoord, is geweldig nieuws volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen.Met elf treffers en vijf assists in 21 wedstrijden had de middenvelder uit Charleroi een grote vinger in de pap bij Volendam. Die club huurt hem nu van Feyenoord, dat hem kocht van AS Monaco. "Ik ben erg blij en trots met mijn volgende stap naar Feyenoord", stelt Antonucci op de site van Volendam. "Ik denk dat dit een perfect vervolg is voor mijn carrière. We hebben een mooi seizoen gehad met FC Volendam, maar jammer genoeg konden we het niet afmaken. Ik heb altijd gezegd dat ik wilde helpen om de club naar de Eredivisie te brengen. Nu hebben we een nieuwe kans en ik ga alles geven om nu wel te promoveren."

Enorme potentie
Volendam heeft geen twijfel: Antonucci kan een topspeler worden volgens Van Leeuwen. "De gesprekken over Franco's toekomst voeren wij eigenlijk al sinds de dag dat hij in Volendam arriveerde. Daarbij stond altijd centraal: wat wil Franco zelf en wat is het beste voor zijn ontwikkeling? Afgelopen zomer is voor Franco echt een snelkookpan geweest, met veel geïnteresseerde clubs, nog meer speculaties en lastige afwegingen. Uiteindelijk was Feyenoord het meest overtuigend en doortastend, met een goed verhaal en een intelligente oplossing. Speciale complimenten daarbij gaan naar Frank Arnesen, die niet alleen Franco's potentie weet in te schatten, maar ook snapt hoe belangrijk zijn individuele ontwikkelingsplan is om die potentie optimaal te benutten."

"Voor ons is helder wat Franco's potentie is: die van een internationale topspeler. Op dit moment is hij al een fantastische aanvallende middenvelder. Wat creativiteit en rendement betreft is het slechts een kwestie van perfectioneren. De volgende stap is die richting een complete middenvelder. Dat wil zeggen dat Franco's grootste groeimarge zit in zaken als verdedigend positioneren en de omschakeling."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020