'KNVB raakt succesoach Wiegman kwijt aan Engeland'

'KNVB raakt succesoach Wiegman kwijt aan Engeland'

13 augustus 2020 – De KNVB gaat Sarina Wiegman kwijtraken. Eerder deze week werd al gemeld dat de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen de topkandidaat was bij de Engelse bond en dat is inderdaad gebleken. Sky Sports pakt donderdagavond uit met het nieuws dat Wiegman vrijdag gepresenteerd zou kunnen worden in Engeland. Volgens het medium is een deal dichtbij.Het is de bedoeling dat Wiegman dan pas vanaf na de uitgestelde Olympische Spelen in Engeland gaat werken. Na de Spelen kan ze dus de overstap maken naar Engeland. Daar volgt de coach Phil Neville op, die tot en met juli 2021 op de loonlijst staat in Engeland. Hij maakte al bekend dat hij het naar 2022 verschoven EK niet meer zal meemaken. Dat zal dan dus de eerste grote klus zijn van Wiegman in dienst van de Engelsen.

Wiegman beschikt met een EK-winst en zilveren WK over een indrukwekkend cv, waardoor de Engelsen haar graag willen halen. Omdat de kans nihil is dat Wiegman voor de Olympische Spelen de overstap zal maken, is de FA zelfs bereid nog een jaar te wachten.

Groot-Brittannië doet overigens ook met de vrouwenploeg mee aan de Olympische Spelen. Wiegman heeft een contract tot en met media 2021 bij de KNVB. De kritiek op Nevilla was al flink toegenomen, na de mindere prestaties en het was zeer onduidelijk of hij de Spelen nog wel zou doen.

Wiegman heeft als coach onder andere ervaring bij ADO Den Haag en ging later eerst als assistent-coach aan het werk bij de Nederlandse dames. Na het ontslag van Arjan van der Laan werd ze na een eerdere interim-periode doorgeschoven als eindverantwoordelijke, met een enorm groot succes.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020