Xavi stapt voorlopig niet in bij Barça: "Teveel rumoer rond de club"

Xavi stapt voorlopig niet in bij Barça: "Teveel rumoer rond de club"

13 augustus 2020 – Xavi wil in elk geval komend seizoen nog niet aan de slag als trainer bij FC Barcelona. De oefenmeester van Al-Sadd uit Qatar heeft als droom ooit eindverantwoordelijke te zijn in Camp Nou en kreeg daarvoor afgelopen winter al een aanbieding. Die wees hij op dat moment echter af en ook voor komend seizoen hoeven ze hem in elk geval ook niet te bellen.Dat heeft de coach laten weten tegenover El Pais. "Dit is voor mij niet het juiste moment om terug te keren. Er is momenteel heel veel rumoer binnen de club", zei de voormalig middenvelder, die zijn hele loopbaan voor de Catalanen speelde. Diezelfde boodschap had Xavi in januari ook voor de clubleiding. "En sindsdien is er geen contact meer gehad."

Lees ook: Xavi erkent afgewezen aanbod Barça: "Het blijft mijn droom"

Ook hengelde Barcelona afgelopen winter tevergeefs naar Ronald Koeman. Hij zou eveneens een aanbod hebben afgewezen. Daarom kwam de club uit bij Quique Setién, die na het ontslag van Valverde werd aangesteld. Ook hij ligt echtre alweer flink onder vuur, waardoor er opnieuw meerdere geruchten de kop op steken over de trainerspositie in Catalonië.

Xavi is niet van plan om in te stappen en heeft juist respect voor de manier van werken van Setién. "Het is cruijffismo", stelt Xavi, die de ambitie houdt om ooit aan de slag te gaan bij Barcelona. "Waarbij oud-spelers als Jordi Cruijff, Carles Puyol en een aantal huidige spelers bij de club betrokken worden. Ik wil een groep mensen om me heen die ik ken, vertrouw en die dezelfde kernwaarden hebben."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020