Domper voor Groningen: Robben toch nog niet in actie tegen PEC

Domper voor Groningen: Robben toch nog niet in actie tegen PEC

13 augustus 2020 – Arjen Robben komt vrijdagavond tóch nog niet in actie bij FC Groningen. De aanvaller zou zijn rentree maken bij de noorderlingen in het vriendschappelijke duel met PEC Zwolle, maar ondanks dat hij de hele week meetrainde met de A-selectie, zou het duel mogelijk toch nog te vroeg komen. Problemen zijn er niet, het gebeurt puur uit voorzorg. "Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen."Dat zei Robben op het clubkanaal over zijn inzetbaarheid. Na een zware trainingsweek had de buitenspeler lichte klachten in de vorm van stijfheid en spierpijn. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen", laat de buitenspeler weten. Van zorgen is nog zeker geen sprake. "Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert."

Volgens Robben gaat het allemaal goed, maar komt het duel met PEC Zwolle simpelweg nog te vroeg. "Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken", aldus de buitenspeler, die daarbij steun krijgt van trainer Danny Buijs.

"We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie", aldus Buijs. "Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten." Ook Görkem Can en aanwinst Patrick Joosten zijn er nog niet bij namens FC Groningen. 

'Foutje'
Dat eerder in de week nog werd gecommuniceerd dat Robben wél van de partij zou zijn vrijdagavond, ziet technisch directeur Mark-Jan Fledderus als een foutje van de club. "Wij hebben ons laten verleiden in te gaan op de vele vragen over wanneer Arjen in actie zou komen. Wij hebben met de trainer besproken dat hij hierover mogelijk wat kon zeggen, maar dat hadden we niet moeten doen", stelt hij. "Dat is een fout geweest, daar balen we van en hebben we van geleerd." Zo werden er kaarten verkocht onder het mom dat Robben zijn rentree zou maken en was er ook veel andere reclame voor het duel. Dat blijkt achteraf onterecht.

Lees ookOfficieuze rentree Robben bij FC Groningen aanstaande

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020