'Vertonghen (33) tekent een driejarig contract bij Benfica'

'Vertonghen (33) tekent een driejarig contract bij Benfica'

13 augustus 2020 – De kogel lijkt dan toch eindelijk naar de kerk. Niet Internazionale, Sevilla, Ajax, AS Roma of FC Barcelona, maar Benfica wordt vrijwel zeker de nieuwe werkgever van Jan Vertonghen. De Belgische centrale verdediger (33) ondergaat vandaag (donderdag) de medische testen en tekent morgen naar verluidt een driejarig contract in Portugal.Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde Het Laatste Nieuws althans. Vertonghen is transfervrij na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur en de Belg werd in een eerder stadium aan diverse clubs gelinkt, waarbij FC Barcelona en Internazionale de beste papieren leken te hebben. Ook AS Roma en Ajax werden genoemd. Toch gaat Benfica vermoedelijk met hem aan de haal.

Met een driejarig contract spreekt het veel vertrouwen uit in Vertonghen, die juist op zoek was naar een 'leuke stad of omgeving' om te voetballen én gezien zijn leeftijd een langdurig contract wilde tekenen. Met Benfica krijgt hij bovendien de kans om Champions League-voetbal te spelen in elk geval komend seizoen en normaliter ook de komende jaren.

Vertonghen trok afgelopen maand de deur achter zich dicht in Londen, nadat hij met de Spurs geen overeenkomst kon bereiken over een nieuwe verbintenis. Met 129 Premier League-zeges verlaat hij de club als recordhouder wat de veldspelers betreft, alleen keeper Hugo Lloris won in de Engelse competitie vaker met de Spurs.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020