Jong Oranje en Leeuwinnen moeten naar 'code Oranje' landen

13 augustus 2020, 09:33

Jong Oranje en de Leeuwinnen staan mogelijk voor een probleem. De twee teams van Nederland hebben kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (4 september) en Rusland (18 september) op de rol staan, maar beide landen staan op code Oranje gegeven door de regering met het advies om in principe niet te gaan. Omdat het om uitwedstrijden gaat, geeft de situatie problemen.

Dat schrijft De Telegraaf. Nederlanders die toch naar die landen reizen, moeten voor hun terugkeer in quarantaine gaan. De internationals zouden door die regel hun start bij de clubs moeten missen in de Eredivisie en bijvoorbeeld voorrondes in de Champions- of Europa League ook niet kunnen deelnemen. Dat lijkt een onrealistische situatie.De KNVB en UEFA beraden zich volgens de ochtendkrant over de situatie.

Verder schetst het een beeld over de mogelijk in te voeren quarantaineplicht. Volgens De Telegraaf kan dat grote gevolgen hebben voor het betaald voetbal. 'Zou dit al gelden, dan zouden alle selectiespelers en trainers van onder meer Feyenoord, ADO Den Haag en NAC twee weken in afzondering moeten omdat zij in contact zijn geweest met spelers die vorig weekeinde positief zijn getest. (…) Wordt de quarantaineplicht alsnog ingevoerd, dan lijkt het competitieverloop in het profvoetbal bij voorbaat uit te monden in een puinhoop.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen