De Roon na exit: "We zijn nu vooral heel teleurgesteld"

De Roon na exit: "We zijn nu vooral heel teleurgesteld"

13 augustus 2020 – Marten de Roon was 'heel teleurgesteld' na de late en bizarre uitschakeling van Atalanta Bergamo in de Champions League. Tegen Paris Saint-Germain was de Italiaanse grootmacht heel lang op weg naar een stunt, maar in de absolute slotfase ging het alsnog mis. "We zijn nu vooral heel teleurgesteld. Dat is normaal, denk ik."Dat vertelde de middenvelder, tevens een van de uitblinkers van Atalanta, op het clubkanaal. Toch wilde hij van zijn eigen goede wedstrijd niets weten. "Als je er zó dicht bij bent, doet het alleen maar meer pijn. Hopelijk zal er vanaf morgen meer berusting zijn in de uitschakeling, want we hebben het dit seizoen geweldig gedaan", vond De Roon, die ondanks alles dus vooral trots was.

"Het is nu heel moeilijk om mijn gevoel onder woorden te brengen, maar ik ben heel trots op mijn ploeg en heel Bergamo", liet De Roon weten. "Onze stad heeft het heel zwaar gehad tijdens de coronacrisis, maar niemand heeft opgegeven. Dat gaan wij ook niet doen. Volgend seizoen proberen we dit kunstje te herhalen."

Gasperini: "Liever goals eerder tegen gekregen"
Trainer Gian Piero Gasperini kwam tot vergelijkbare woorden. "De mensen van Bergamo zullen onze prestaties hoe dan ook vieren, vanwege het gevoel erbij te hebben gehoord", zei hij over de prestaties in het miljardenbal. "We halen straks echt wel voldoening uit dit geweldige seizoen, waarin we onszelf telkens hebben verbeterd tegen de beste teams uit Europa."

De pijnlijke manier van uitschakelen, deed uiteraard wel veel pijn. Het liefst had Gasperini de goals eerder geïncasseerd. "Want dan had het minder pijn gedaan", zei hij over de late tegentreffers. "Met Neymar en Kylian Mbappé speelden we tegen een van de beste spelers in de wereld. Zij gaven PSG op het juiste moment de benodigde impuls." Beide gaven in de slotfase een assist, waardoor Atalanta alsnog uit de Champions League vloog.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020