'Van Hecke via Brighton toch tijdelijk naar FC Utrecht'

'Van Hecke via Brighton toch tijdelijk naar FC Utrecht'

13 augustus 2020 – Jan Paul van Hecke lijkt NAC Breda dan toch nog definitief te gaan verlaten. Nadat de transfer naar AS Monaco eerder niet rondkwam, lijkt er ditmaal wel een akkoord te komen met Brighton & Hove Albion. Omdat de Engelsen hem komend seizoen eerst verhuren aan FC Utrecht, lijkt de deal voor alle partijen interessant genoeg.Dat schrijft BN/De Stem althans. Waar NAC Breda de verdediger alleen wil verkopen voor de hoofdprijs die AS Monaco en Brighton willen betalen, wil Van Hecke zelf het liefst een volgende stap zetten in de Eredivisie. Dat was voor hem de reden om niet bij de Monegasken te tekenen, ondanks een enorm salaris. FC Utrecht leek hem een betere stap, maar die club kon dan weer niet voldoen aan de eisen van NAC.

Zodoende lijkt deze deal voor alle partijen de beste optie: NAC Breda krijgt de gewenste financiële meevaller, terwijl Van Hecke in elk geval komend seizoen in de Eredivisie kan spelen. Brighton zou ruim twee miljoen euro betalen, dat nog kan oplopen tot drie miljoen euro voor Van Hecke. Eerder maakte Joël Veltman ook de overstap naar de Engelse club.

Van Hecke ontwikkelde zich de laatste tijd stormachtig en speelde zich vorig seizoen in de kijker van diverse clubs. Toch hield hij vol de Eredivisie de mooiste stap te vinden. Met de financiële impuls wil NAC Breda Kaj de Rooij van FC Eindhoven graag binnenloodsen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020