PSG beëindigt sprookje Atalanta na zinderende ontknoping

12 augustus 2020, 23:04   Bijgewerkt: 12 augustus 2020, 23:15

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond met hangen en wurgen geplaatst voor de laatste vier van de Champions League. Atalanta leek op weg naar een stunt, maar in extremis bogen de Parijzenaars een 1-0 achterstand om naar een 1-2 zege. Door de overwinning staat de Franse grootmacht voor het eerst sinds 1995 in de halve finale van het miljardenbal.

Met de kwartfinale tussen Atalanta en Paris Saint-Germain werd vanavond de Final Eight van de Champions League afgetrapt. De UEFA besloot in juni de kwartfinales, halve finales en finale vanwege de coronacrisis naar Lissabon te verplaatsen. Tegelijkertijd werd besloten dat vanaf de kwartfinale de overgebleven teams niet twee keer, maar slechts één keer tegen elkaar zouden spelen.

Het was dus meteen erop of eronder voor Atalanta en Paris Saint-Germain. De Italianen verschenen met Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens aan de aftrap. Bij PSG was er geen Nederlandse inbreng. Mitchel Bakker, die een basisplaats had in de Coupe de France- en Coupe de la Ligue-finale, moest genoegen nemen met een plek op de bank. Naast hem zat Kylian Mbappé, die zijn rentree in de wedstrijdselectie maakte, maar niet fit genoeg was voor een basisplaats.

Het was niet de laatste kans die Neymar in de eerste helft miste. De aanvaller creëerde veel zelf, maar was slordig in de afronding. Zo zeilde zijn schot langs de verkeerde kant van de paal nadat hij meerdere spelers had voorbijgespeeld en schoot hij wild naast na een verkeerde terugspeelpass van Hans Hateboer. De Nederlandse vleugelverdediger kreeg zelf ook een mogelijkheid, maar zijn kopbal werd gekeerd door Navas.

Het was Mario Pasalic die halverwege het eerste bedrijf de score opende. Met enig fortuin kreeg hij de bal voor de voeten, waarna hij fraai in de lange hoek afrondde. PSG moest vervolgens in de achtervolging, maar was voornamelijk afhankelijk van bevliegingen van Neymar. Daar trachtte Thomas Tuchel verandering in te brengen door na een uur Mbappé in te zetten. De pijlsnelle Fransman gaf de Parijzenaars een nieuwe impuls en kreeg drie kansen om de score gelijk te trekken, maar ook hij had het vizier op scherp.

Lang leek het erop dat Atalanta de 1-0 zou vasthouden, tot in de negentigste minuut PSG toch op gelijke hoogte kwam. Via Eric Maxim Choupo-Moting en Neymar kwam de bal terecht bij Marquinhos, die van dichtbij de bal raak schoot. Het werd daarna nog mooier voor de Fransen en nog vervelender voor de Italianen. In blessuretijd trok PSG de wedstrijd naar zich toe via Choupo-Moting, die op aangeven van Mbappé de 2-1 maakte.

Voor Atalanta is het Champions League-sprookje voorbij. Paris Saint-Germain meldt zich volgende week dinsdag in de halve finale, waarin RB Leipzig of Atlético Madrid de tegenstander zal zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen