FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

KAS Eupen stunt met komst tweevoudig CL-winnaar

KAS Eupen stunt met komst tweevoudig CL-winnaar

12 augustus 2020 – KAS Eupen heeft een opmerkelijke transfer afgerond. Adriano Correia Claro (op archiefbeeld), beter bekend als Adriano, gaat aan de slag bij de Belgische laagvlieger. De 35-jarige vleugelverdediger heeft een verleden bij Sevilla en FC Barcelona, maar speelde het voorbije jaar bij het Braziliaanse Athletico Paranaense.

Adriano heeft een indrukwekkend palmares. Met Sevilla won hij tweemaal de UEFA Cup, eenmaal de UEFA Super Cup en een keer de Copa del Rey. Met FC Barcelona, waarvoor hij bijna tweehonderd wedstrijden speelde, won hij liefst dertien prijzen, waaronder twee keer de Champions League, eenmaal het WK voor clubteams en vier keer de Spaanse titel.

Na zijn vertrek bij FC Barcelona in 2016 verkaste Adriano naar Besiktas, waar hij drie jaar speelde. "Hij heeft de aura van een kampioen. Onze jonge spelers zullen veel van hem leren en onze supporters kunnen blij zijn dat Adriano het Eupen-shirt gaat dragen. Met hem en de rest van het team gaan we er alles aan doen om er het beste seizoen uit onze clubgeschiedenis van te maken", aldus sportief directeur Jordi Condom.

gerelateerd