AZ-adviseur: "We zijn zeker niet stiekem of achterbaks geweest"

AZ-adviseur: "We zijn zeker niet stiekem of achterbaks geweest"

12 augustus 2020 – Karim Aachboun, juridisch adviseur van AZ, heeft gereageerd op de uitspraken van Michael van Praag. Het bestuurslid van de UEFA uitte in een interview met het Algemeen Dagblad zijn woede over de wijze waarop de Alkmaarders probeerden het Champions League-ticket van Ajax te bemachtigen. Van Praag beschuldigde AZ van het spelen van 'een heel sneaky spel'.In gesprek met het ANP geeft Aachboun dat AZ de KNVB vanaf het begin op de hoogte heeft gesteld. Toen de Eredivisie werd stopgezet, stonden Ajax en AZ in punten gelijk. Op basis van doelsaldo kregen de Amsterdammers het beste Champions League-ticket. In Alkmaar meende men dat het onderlinge resultaat een betere graadmeter was dan het doelsaldo. Dat sprak weer in het voordeel van AZ.

Aachboun geeft aan dat AZ op 15 mei contact heeft gezocht met de UEFA. Toen is ook een afschrift van het bezwaarschrift per post naar KNVB-directeur Eric Gudde gestuurd. "Vervolgens heeft secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB op donderdag, het was Hemelvaart, per e-mail contact opgenomen met directeur Robert Eenhoorn van AZ. Hij had van de UEFA gehoord dat we bezwaar hadden gemaakt en vroeg of dat klopte. Ook hij was vanaf dat moment op de hoogte", gaat hij verder.

Een paar dagen na het mailverkeer lekte alles uit. "En werden we vooral door een deel van de media voor achterbaks uitgemaakt. Michael van Praag, lid van het uitvoerend comité van de UEFA, zegt nog steeds dat AZ stiekem heeft gehandeld maar dat is dus echt niet het geval. Wij hebben tijdens de procedure alleen geen commentaar gegeven, want dat wil de UEFA niet. Dan doe je dat ook niet want anders ben je onbetrouwbaar."

In tegenstelling tot de KNVB besloot de Franse voetbalbond dat bij een niet afgemaakt competitie het onderlinge resultaat objectiever is dan het doelsaldo. Daarover deed AZ navraag bij de UEFA. Een antwoord kegen de Alkmaarders echter niet. "Ze wilden niet zeggen of de KNVB of de Franse voetbalbond gelijk had en hebben het daarom maar via de loting gespeeld. We konden nog naar het CAS, het internationale hof van arbitrage. Die hebben onlangs ook een beslissing van de UEFA tegen Manchester City ongedaan gemaakt. Maar directeur Eenhoorn van AZ staat daar niet meer voor open. We zijn dus zeker niet stiekem of achterbaks geweest."

Lees ookMailtje Van Praag naar AZ-directeur Eenhoorn uitgelekt

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020