De Ligt na succesvolle schouderoperatie drie maanden buitenspel

12 augustus 2020, 16:57   Bijgewerkt: 12 augustus 2020, 17:29

Matthijs de Ligt is woensdagochtend succesvol geopereerd aan zijn rechterschouder, zo meldt zijn club Juventus. De vandaag 21 jaar geworden Nederlandse centrumverdediger is naar verwachting drie maanden uit de roulatie. Daardoor mist hij niet alleen de start van het nieuwe seizoen in de Serie A, maar ook meerdere wedstrijden met het Nederlands elftal.

De Ligt ondervond al langere tijd last van zijn schouder. Eind november schoot tijdens de wedstrijd tegen Atalanta (1-3 zege) zijn schouder uit de kom. Drie dagen laten kwam hij gewoon in de Champions League in actie tegen Atlético Madrid. Na de hervatting van de Serie A kwam De Ligt een paar keer op zijn schouder terecht met de nodige pijn tot gevolg, maar de operatie werd uitgesteld tot na afloop van het seizoen.

De Ligt zal er niet bij zijn als halverwege september het nieuwe Serie A-seizoen begint. Daardoor mist hij ook de start van Andrea Pirlo als nieuwe trainer van Juventus. Hij nam onlangs het stokje over van Maurizio Sarri. Ook mist hij de wedstrijden met het Nederlands elftal in de Nations league, tegen Polen (4 september en 18 november), Italië (7 september en 14 oktober), Bosnië-Herzegovina (11 oktober en 15 november). Ook mist hij de oefenduels met Mexico (7 oktober) en Spanje (11 november).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen