Feyenoord
3 – 1
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Opoku verrast en kiest voor contract bij De Graafschap

Opoku verrast en kiest voor contract bij De Graafschap

12 augustus 2020 – Johnatan Opoku heeft na zijn vertrek bij VVV-Venlo een nieuwe club gevonden. Ondanks zijn buitenlandwens blijft de dertigjarige aanvallende middenvelder actief in Nederland. Opoku heeft zich, enigszins verrassend, verbonden aan De Graafschap.

Opoku heeft een contract voor twee jaar gesigneerd op De Vijverberg. Een opvallende move van de routinier, die VVV in mei liet weten zijn contract niet te zullen verlengen omdat hij toe was aan een nieuw avontuur. Verwacht werd dat Opoku in het buitenland of bij een andere Eredivisie-club aan de slag zou gaan, maar de middenveld opteert voor de Eerste Divisie.

Opoku begon zijn loopbaan bij SC Veendam en kwam via TOP Oss in 2015 terecht bij VVV-Venlo. Met de Limburgers probeerde hij in 2017 naar de Eredivisie. Op het hoogste niveaeu was hij de voorbije jaren goed voor twaalf doelpunten in 65 wedstrijden. "De Graafschap is een mooie stap. Ik zat hier vroeger als jongen op de tribune, dus weet wat mij te wachten staat. Vanuit Zutphen is het ook goed te bereizen, ik kreeg daar al regelmatig de vraag wanneer ga je eens naar De Graafschap. Nou gaat het gebeuren, het gevoel is goed", zegt de kersverse Superboer.

"Na de blessure Jona Vergara Berrio en de transfer van Branco van den Boomen, moesten wij direct schakelen. Met het vastleggen van Rick Dekker en Johnatan hebben wij het middenveld weer in balans", legt manager voetbalzaken Peter Hofstede uit. "Johnatan heeft ruim 250 wedstrijden (70 goals) in het betaald voetbal in de benen en brengt dus, naast zijn creativiteit en doelgerichtheid, een stuk ervaring mee. Hij had diverse opties, wij zijn dan ook blij dat hij voor De Graafschap heeft gekozen."

gerelateerd