Mailtje Van Praag naar AZ-directeur Eenhoorn uitgelekt

Mailtje Van Praag naar AZ-directeur Eenhoorn uitgelekt

12 augustus 2020 – Het mailtje dat Michael van Praag naar AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft gestuurd is uitgelekt via Quote. In de privé-mail uit het UEFA-bestuurslid zijn teleurstellling over de handelswijze van de Alkmaarders. Die hebben, volgens Van Praag, een 'sneaky spel' gespeeld door achter zijn rug om te gaan klagen bij de UEFA.In een interview met het Algemeen Dagblad deed Van Praag woensdag zijn beklag over AZ, die via de UEFA probeerde het Europese ticket van Ajax te bemachtigen. "Als ze het niet met me eens zijn, of een hekel aan me hebben: prima. Maar speel het spel wel met open vizier. En begrijp me goed, het was het goed recht van AZ om contact op te nemen met de UEFA. Nadat ze bot hadden gevangen bij de KNVB over de toewijzing van het Champions League-ticket, zochten ze het bij de Europese bond. Dat mag. Maar doe dat niet stiekem", zei hij onder meer.

Lees ookAZ: "Ook eventuele inbreng Van Praag een van de vragen"

In het interview refereerde Van Praag ook naar het mailtje dat hij naar Eenhoorn stuurde. "Collega's vroegen of dat in Nederland altijd zo ging, dat clubs de UEFA stiekem benaderen, achter de rug van de nationale bond en collega-clubs om. En hoe het kwam dat ik er niets vanaf wist. Het enige wat ik toen heb gedaan, is Robert Eenhoorn een kort privémailtje sturen, zonder ook maar iemand in CC. Daarin heb ik gezegd dat ik de handelswijze van AZ niet netjes vond - en dat zo'n strategie contraproductief werkt. Niets meer en niets minder."

In het mailtje (zie hieronder) zag AZ volgens Van Praag een juridisch voordeel. Een bestuurslid van de UEFA mag zich volgens de regels namelijk niet bemoeien met een zaak tussen een club en een nationale bond wanneer die persoon aan een van de partijen verbonden is.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020