Dembélé terug in selectie Barcelona, Davies traint niet bij Bayern

12 augustus 2020, 14:39

FC Barcelona kan tegen Bayern München weer beschikken over Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller zit voor het eerst sinds maanden weer bij de selectie van de Catalaanse grootmacht, nadat hij met een zware hamstringblessure kampte. Tot dusver maakte hij nog helemaal geen speelminuten, waardoor een basisplaats onmogelijk lijkt.

De Fransman raakte in de winter dusdanig zwaar geblesseerd, dat Barça buiten de transferwindow om een vervanger mocht aantrekken voor de coronastop. De Catalanen haalden Martin Braithwaite en registreerden hem in plaats van Dembélé in La Liga. In het miljardenbal is juist Braithwaite niet speelgerechtigd en kan Dembélé daarin nog wel van waarde zijn. Omdat hij opgetraind en fit is, maakt hij weer deel uit van de wedstrijdselectie. Dembélé kampte met een zware hamstringblessure die hem al sinds februari aan de kant hield.

Lees ook: Messi en Mbappé fit genoeg voor minuten in kwartfinales

Bij Bayern München kwam juist minder goed blessurenieuws. Linksachter Alphonso Davies - die als directe opponent van Lionel Messi een cruciale factor kan worden bij Der Recordmeister - heeft woensdag niet meegetraind bij de groep van Hansi Flick. Desondanks verwacht de oefenmeester dat de Amerikaan wél inzetbaar is voor Bayern komende vrijdagavond. Joshua Zirkzee was wel weer van de partij op de training, nadat hij een tijdje aan de kant stond vanwege een voetblessure.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen