Weinig animo voor voorbereiding en Eredivisie Comeback

Weinig animo voor voorbereiding en Eredivisie Comeback

12 augustus 2020 – De voorbereiding en de bijbehorende Eredivisie Comeback trekt weinig bekijks. De paar duizend beschikbare tickets gaan maar moeizaam over de toonbank en ook de kijkcijfers van FOX Sports vallen tegen. Dat terwijl seizoenskaarten eerder wel gretig aftrek vonden.Volgens Trouw wijzen clubs naar de vakantietijd en de hittegolf. De 4500 kaarten voor Ajax - FC Utrecht waren dinsdagmiddag nog niet verkocht. Feyenoord mocht zondag voor het oefenduel met Sparta drieduizend mensen toelaten. "Zelfs van die 3000 mensen met een kaartje zijn er enkele honderden niet gekomen", laat een woordvoerder van Feyenoord weten aan de krant. PSV verkocht voor het oefenduel van zaterdag met Vitesse tot dusver circa vierduizend tickets. De Eindhovenaren verwachten alle 6500 kaarten wel te verkopen.

Vanzelfsprekend speelt het strenge coronaprotocol ook een rol. "Iedereen hunkert ernaar om weer naar het stadion te gaan, maar de maatregelen zijn voor mensen nu heel ingewikkeld", aldus Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax. "Je moet een kaartje kopen via een app en mag daarmee alleen in een bepaald tijdslot het stadion binnen. Daar moet je afstand van elkaar houden, ook als je uit hetzelfde huishouden komt. In de Arena zitten er steeds vijf stoelen tussen. Dat doet Ajax om het overzichtelijk te houden. Begrijpelijk, maar leuk is anders. Ik ken veel trouwe supporters die nu zeggen: geef mijn portie maar aan fikkie."

Kijkcijfers
De kijkcijfers laten ook zien dat de voorbereiding niet populair is. De oefenduels in het kader van de Eredivisie Comeback zijn te zien op het open kanaal van FOX Sports. Feyenoord - Sparta trok zondagmiddag bijvoorbeeld slechts 129.000 kijkers. Ajax - RKC Waalwijk was goed voor 179.000 mensen. De overige duels trokken nog minder publiek. Zo keken gisteren 37.000 kijkers naar FC Emmen - FC Groningen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020