Anco Jansen: "Wellicht vonden we onszelf allemaal wel heel goed"

12 augustus 2020, 09:12

Anco Jansen had meer verwacht van FC Emmen. De Drenten verloren gisteren (dinsdag) tegen FC Groningen (1-4) ook hun tweede oefenduel van de voorbereiding. "Negatief zijn heeft geen zin, maar je kan na negen tegengoals en geen enkele gecreëerde kans moeilijk tevreden zijn", zegt de captain.

Jansen ziet Emmen te veel fouten maken. "En als het dan aanvallend niet lukt is het wel prettig dat je op de nul kunt spelen, maar daar zijn we niet toe in staat. Het mag duidelijk zijn, het moet veel beter. Het is niet zo dat ik geschrokken ben van ons niveau, maar ik had het wel anders verwacht", erkent Jansen in gesprek met RTV Drenthe. "We weten waar we staan en dat er werk aan de winkel is. Wellicht vonden we onszelf allemaal wel heel goed na de eerste twee seizoenen in de Eredivisie en misschien is dit wel even goed. Het staat buiten kijf dat we goede voetballers hebben, maar alles begint met keihard werken en dat moeten we gaan doen."

Trainer Dick Lukkien klinkt een stukje positiever. Hij vond zijn ploeg tegen Groningen beter spelen dan tegen SC Cambuur (2-5). "De onderlinge afstanden waren een stuk beter en op het middenveld kreeg de tegenstander veel minder ruimte om te voetballen. Dat het allemaal veel beter moet is helder, maar wij zijn een ploeg van stramien en vastigheden en dat krijg je door veel te trainen en door wedstrijden te spelen en dát hebben we de afgelopen vijf maanden niet gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen