Portland Timbers grijpt eindzege in uniek MLS is Back toernooi

Portland Timbers grijpt eindzege in uniek MLS is Back toernooi

12 augustus 2020 – Portland Timbers heeft het MLS is Back toernooi gewonnen. De club uit de Western Conference won dinsdagnacht (Nederlandse tijd) de finale van Orlando City: 2-1. Voor Portland Timbers is dit de tweede hoofdprijs na winst van de MLS Cup in 2015. De eindzege is ook goed voor deelname aan de CONCACAF Champions League.Jaap Stam en Jürgen Locadia zullen zich nog weleens achter de oren krabben. Hun FC Cincinnati moest in de achtste finale na penalty's buigen voor Portland Timbers. Locadia hielp in die wedstrijd een enorme kans om zeep en hij miste een strafschop in de beslissende reeks. Via New York City FC, Philadelphia Union wist Portland zich vervolgens te plaatsen voor de finale. Orlando City verraste door de eindstrijd te bereiken. Misschien dat het thuisvoordeel een steuntje in de rug was, want het gehele toernooi werd op het Disney Resort in Orlando gespeeld. Orlando City had de eerste prijs uit de clubhistorie voor het grijpen, maar zover kwam het niet.

Portland Timbers had weliswaar minder de bal, maar Orlando City mocht nauwelijks doelpogingen ondernemen. Portland nam veel vaker het doel onder vuur (zes om één) en dat betaalde zich uit. Met een rake kopbal uit een vrije trap van Diego Valeri opende Larry Mabiala de score. Orlando krabbelde op en maakte nog voor het rustsignaal de gelijkmaker. Mauricio Pereira werkte een voorzet van Nani binnen. Maar in de tweede helft greep Portland opnieuw de leiding. Met het nodige fortuin werkte Dario Zuparic een hoekschop achter doelman Pedro Gallese.

Het bleek de winnende treffer te zijn voor de eindzege van het unieke MLS-toernooi. Portland kan niet heel lang feest vieren, want - ijs en weder dienende - vervolgt deze maand het reguliere seizoen van de Major League Soccer. Komende nacht spelen Dallas en Nashville al tegen elkaar. Portland komt over twaalf dagen weer in actie, Orlando heeft een dag eerder alweer competitieverplichtingen. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020