De Ligt geholpen aan schouder en mist start van Pirlo bij Juve

11 augustus 2020, 23:44   Bijgewerkt: 12 augustus 2020, 16:41

Matthijs de Ligt moet de start van het komende seizoen van Juventus én de nieuwe trainer Andrea Pirlo definitief missen. De centrale verdediger wordt dinsdagavond laat nog geopereerd aan zijn schouder, waarna hij naar verwachting zo'n twee á drie maanden uit de roulatie ligt. De ingreep stond al langer op de planning. 

Dat schrijft onder andere de goed ingevoerde Gianluca Di Marzio op basis van bronnen nabij De Ligt, die bovendien op beelden te zien is bij het ziekenhuis. De Nederlandse centrale verdediger is klaar voor de operatie, waar ook zijn vriendin AnneKee Molenaar en Juventus-arts Luca Stefanini bij aanwezig zullen zijn. De blessure aan zijn rechterschouder wordt daarmee definitief verholpen.

De Ligt kreeg na de coronastop tegen Atalanta, Sassuolo en SS Lazio flinke tikken op zijn schouder te verduren, maar bleef desondanks beschikbaar in het seizoensslot van Juventus. Met de Oude Dame pakte hij wel de Italiaanse landstitel, maar kon uitschakeling in de Champions League tegen Olympique Lyon niet voorkomen. In totaal kwam de oud-Ajacied in zijn eerste seizoen tot 39 officiële optredens, waarin hij viermaal scoorde.

Door de hersteltijd van minimaal twee á drie maanden zal De Ligt de start van Pirlo zeer vermoedelijk missen. De coach nam recent het stokje over van de ontslagen Maurizio Sarri en wil Juventus verjongen. Daarin is ongetwijfeld een belangrijke rol weggelegd voor De Ligt, die dus wel later aansluit. Deze prognose is echter een stuk positiever dan eerdere berichten, waarin werd gesteld dat hij mogelijk de rest van dit kalenderjaar moest missen. De interlands van het Nederlands elftal in september zal hij derhalve vermoedelijk ook moeten missen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen