Gisteren gemist: Sevilla en Shakhtar door, transfers 'Ajax-targets'

12 augustus 2020, 00:30   Bijgewerkt: 11 augustus 2020, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 11 augustus.

De Jong halvefinalist, goal Van Wolfswinkel helpt Nederland niet

Luuk de Jong blijft met Sevilla in de race om de vijfde (!) Europa League-winst in de clubhistorie. De Nederlandse aanvaller had een marginale inbreng in de late 0-1 zege van de Spaanse ploeg op Wolverhampton Wanderers, maar kon als invaller het feestje van Lucas Ocampos wel meevieren. Verder kwam Ricky van Wolfswinkel tot scoren, maar zijn goal viel te laat.

Messi en Mbappé fit genoeg voor minuten in kwartfinales

Sterspelers Lionel Messi en Kylian Mbappé zijn komende week vermoedelijk 'gewoon' inzetbaar in de Champions League. Beide aanvallers kampten met een blessure na hun laatste wedstrijd namens respectievelijk FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Tegen Bayern München en Atalanta Bergamo kunnen ze desondanks in actie komen.

Würzburger Kickers maakt van Douglas weer officieel prof

Verdediger Douglas Teixeira is officieel weer profvoetballer. De 32-jarige verdediger heeft een contract getekend bij Würzburger Kickers, de club die komend seizoen uitkomt op het tweede niveau van Duitsland. Eerder liep hij een periode stage bij Go Ahead Eagles, maar daar kwam het niet tot een samenwerking.

Voormalig 'Ajax-targets' maken transfer

Jonathan David heeft zijn droomtransfer te pakken. Het voormalig Ajax-target van KAA Gent verkast definitief naar OSC Lille. De strijd om de twintigjarige Canadees lag lang open, maar de Fransen slaan hun slag, waarbij hij vermoedelijk de opvolger moet worden van de naar Napoli vertrokken Victor Osimhen. Ook Pierre-Emile Højbjerg (25) maakte zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370951/hojbjerg-definitief-naar-spurs-walker-peters-naar-the-saints/,_blank,overgang rond] en verkaste naar Tottenham Hotspur. De Deen werd eveneens aan de Amsterdammers gelinkt. 

'Wiegman nummer 1-kandidaat voor vrouwenploeg van Engeland'

De Nederlandse Leeuwinnen moeten mogelijk vrezen voor het vertrek van bondscoach Sarina Wiegman (50). De succesvolle trainster van het Nederlands vrouwenteam is de nummer 1-kandidaat om aan de slag te gaan bij de Engelse vrouwenploeg. Het zou gaan om een mogelijk dienstverband, eventueel pas vanaf na de uitgestelde Olympische Spelen.

De Ligt geholpen aan schouder en mist start van Pirlo bij Juventus

Matthijs de Ligt moet de start van het komende seizoen van Juventus én de nieuwe trainer Andrea Pirlo definitief missen. De centrale verdediger wordt dinsdagavond laat nog geopereerd aan zijn schouder, waarna hij naar verwachting zo'n twee á drie maanden uit de roulatie ligt. De ingreep stond al langer op de planning.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen