Robben en Dilrosun adviseerden Zeefuik Hertha BSC-transfer

Robben en Dilrosun adviseerden Zeefuik Hertha BSC-transfer

11 augustus 2020 – Arjen Robben heeft Deyovaisio Zeefuik geadviseerd in zijn stap naar Hertha BSC. Hoewel de rechtsback juist vertrok bij FC Groningen waar Robben bijkwam, sprak hij met de routinier over zijn aanstaande transfer. "Arjen zei dat de Bundesliga een goede stap voor mij zou zijn." Ook met Javairo Dilrosun had hij contact.Dat vertelde Zeefuik tijdens zijn presentatie bij zijn nieuwe club, geciteerd door Kicker. Naast Robben's advies volgt Zeefuik – die ook naar Southampton kon vertrekken – vooral zijn gevoel. "Mijn gevoelens waren vanaf het begin hier meteen goed. Hertha BSC is voor mij het beste om de volgende stap te zetten in min loopbaan."

Ook zijn toekomstige ploeggenoot Dilrosun, met wie hij in de jeugdteams van Oranje speelde, adviseerde hem om te gaan. "Hij vertelde dat Hertha BSC steeds groter en professioneler wordt. Dat is een goed teken", zei Zeefuik, die het afgelopen jaar ook al samenspeelde met Daishawn Redan, die werd verhuurd aan FC Groningen, maar eigendom is van Hertha BSC. "Ik wil elke wedstrijd spelen", zei hij over de aanstaande concurrentiestrijd met Peter Pekarik en Lukas Klünter.

Tot dusver maakt de back een goede indruk bij Hertha BSC, al valt zijn verschil op tussen de Zeefuik op- en buiten het veld. "Buiten het veld ben ik een volkomen normale, ongecompliceerde jongen, die graag en veel lacht. Op het veld is het net even anders", zei Zeefuik met een kleine knipoog. "We moeten spelen voor de plekken om de Europa League. Dat is mijn en ik denk ons doel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020