Meer zorgen FC Emmen na ook verlies tegen FC Groningen

Meer zorgen FC Emmen na ook verlies tegen FC Groningen

11 augustus 2020 – FC Emmen heeft opnieuw huiswerk gekregen van een buurman. Nadat de ploeg van Dick Lukkien eerder werd afgedroogd door SC Cambuur, was ditmaal een nog verre van compleet FC Groningen te sterk voor de Drentenaren (4-1). Ondanks dat het met een vastere formatie speelde dan tegen de Leeuwarders, creëerde het opnieuw barweinig.Voor FC Groningen is de zege juist een opsteker, omdat het eerste duel tegen Heracles Almelo (1-0 winst) ook al goed werd afgesloten. Net als tegen Heracles was Arjen Robben nog niet van de partij, net als onder andere Ramon Pascal Lundqvist, kersverse aanwinst Patrick Joosten én Sergio Padt. De goalie die werd gelinkt aan FC Emmen ontbrak, maar zag wel hoe de man die hij moest gaan vervangen, Dennis Telgenkamp, zich in de eerste helft onderscheidde. Hij hield fraai meerdere pogingen van Ajdin Hrustic uit het doel.

De Australische middenvelder was de gevaarlijkste man aan de kant van de bezoekers en bekroonde zijn goede optreden met een dito goal. Met een heerlijke volley passeerde hij Telgenkamp alsnog, waardoor Groningen volgens de verhoudingen op voorsprong kwam. Het mocht zichzelf verwijten dat het FC Emmen nog voor de thee terug in de wedstrijd hielp, want een fout van Amir Absalem werd simpel afgestraft door Glenn Bijl.

Hoewel in de tweede helft er een stuk jonger FC Groningen op het veld stond, hield het wel de overhand. Na een uur liep Mohamed El Kharbachi na een fraaie counter de 1-2 tegen de touwen en leek tien minuten voor tijd via een gelijke aanval dat opnieuw te doen. Emmenaar Behadil Sabani zat er tussen met een been, maar liep wel de bal in het eigen doel. In de slotfase kreeg El Kharbachi alsnog zijn tweede goal: na een heel fraaie actie van Max Hamelink werkte hij klinisch af in de korte hoek.

Zodoende liep de score ver uit voor een vrijwel ongevaarlijk FC Emmen, dat hoogstens mogelijkheden op een grote kans creëerde. Zo was Ben Scholte na een scherpte voorzet van Desevio Payne dichtbij een treffer, maar veel gevaarlijker werd het niet. Zodoende zijn er genoeg kopzorgen voor Lukkien, die na het treffen met SC Cambuur aangaf dat er nog wat bij moet komen en dat het tot dusver onvoldoende is. Het uitvallen van smaakmaker Nikolai Laursen, na eerder al Sergio Pena tegen SC Cambuur, zal die zorgen zeker niet verminderen.

Overige oefenuitslagen:
VV Rood-Zwart – Excelsior 1-14
VV UNA – NEC 1-3

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020