Højbjerg definitief naar Spurs, Walker-Peters naar The Saints

Højbjerg definitief naar Spurs, Walker-Peters naar The Saints

11 augustus 2020 – Tottenham Hotspur heeft Pierre-Emile Højbjerg (25) dinsdag officieel binnengehaald voor de komende jaren. De middenvelder komt over van Southampton, waar hij persona non grata was geworden nadat hij aangaf te willen vertrekken en vervolgens zijn aanvoerdersband werd afgepakt. Kyle Walker-Peters bewandelt de omgekeerde weg.Dat hebben beide clubs inmiddels bevestigd via de clubkanalen. Højbjerg wilde vertrekken en zou ook in de belangstelling van Ajax hebben gestaan, maar bleek onhaalbaar voor de Amsterdammers. Hij zou zelf het liefst in de Premier League blijven en had bovendien een fors prijskaartje aan zich hangen.

Dat de Spurs slechts zo'n 16,6 miljoen euro betalen, heeft ook met de gang van Walker-Peters te maken. Bij Tottenham tekent Højbjerg een vijfjarig contract. Eerde speelde de Deens international voor onder andere Bayern München, FC Augsburg en Schalke 04.

Een vijfjarige verbintenis tekent Walker-Peters (23) op zijn beurt ook bij The Saints, voor een bedrag van net iets meer dan tien miljoen euro. De door de Spurs opgeleide rechtsachter werd het afgelopen seizoen al verhuurd aan Southampton, nadat een doorbraak bij Tottenham niet inzat.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020