'Wiegman nummer 1-kandidaat voor vrouwenploeg van Engeland'

'Wiegman nummer 1-kandidaat voor vrouwenploeg van Engeland'

11 augustus 2020 – De Nederlandse Leeuwinnen moeten mogelijk vrezen voor het vertrek van bondscoach Sarina Wiegman (50). De succesvolle trainster van het Nederlands vrouwenteam is de nummer 1-kandidaat om aan de slag te gaan bij de Engelse vrouwenploeg. Het zou gaan om een mogelijk dienstverband, eventueel pas vanaf na de uitgestelde Olympische Spelen.Dat schrijft De Telegraaf althans, terwijl het ook in de Engelse media naar buiten komt. Wiegman beschikt met een EK-winst en zilveren WK over een indrukwekkend cv, waardoor de Engelsen haar graag willen halen. Omdat de kans nihil is dat Wiegman voor de Olympische Spelen de overstap zal maken, is de FA zelfs bereid nog een jaar te wachten.

Groot-Brittannië doet overigens ook met de vrouwenploeg mee aan de Olympische Spelen. Wiegman heeft een contract tot en met media 2021 bij de KNVB. Phil Neville – de huidige bondscoach van de Engelse vrouwenploeg - heeft al bekend gemaakt te stoppen in zijn huidige functie. De kritiek op hem was al flink toegenomen, na de mindere prestaties en het was zeer onduidelijk of hij de Spelen nog wel zou doen. Dat zal mogelijk dus zelfs onder andere hangen van de plannen van Wiegman. Neville stopt in de zomer van 2021 sowieso

Lees ookWiegman wil langer aanblijven: "Is mijn ambitie" 

Wiegman heeft als coach onder andere ervaring bij ADO Den Haag en ging later eerst als assistent-coach aan het werk bij de Nederlandse dames. Na het ontslag van Arjan van der Laan werd ze na een eerdere interim-periode doorgeschoven als eindverantwoordelijke, met een enorm groot succes.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020