Coronageval bij Paris Saint-Germain, ook streep door duel Celtic

Coronageval bij Paris Saint-Germain, ook streep door duel Celtic

11 augustus 2020 – Paris Saint-Germain heeft slecht nieuws gekregen in aanloop naar het duel met Atalanta Bergamo. De Franse topclub heeft een coronageval in de eerste selectie gemeld en de desbetreffende speler is direct in zelfquarantaine gegaan. Om wie het gaat, is (nog) niet bekend. Het zou mogelijk gaan om een spelers uit het 019-team.Dat heeft PSG laten weten. Dat is een domper, omdat de speler zeer vermoedelijk niet in actie mag komen tegen Atalanta, tegen wie het morgen (dinsdag) speelt. Eerder werden bij Atlético Madrid ook coronagevallen geconstateerd in de eerste selectie voor het treffen met RB Leipzig.

Ook streep door duel Celtic
Het Schotse voetbal is in de ban van een coronaschandaal. Nadat eerder spelers van Aberdeen in de fout gingen, kwam daar Celtic-verdediger Boli Bolingoli bij. De Congolees-Belgische speler reisde vorige week in het geheim naar Spanje en verzuimde bij terugkeer in verplichte quarantaine te gaan. De wedstrijden van beide clubs zijn gecanceld.

Manager Neil Lennon gaf aan 'helemaal klaar' te zijn met de egoïstische Bolingoli, die in The Scottish Sun wel door het stof ging. "Ik heb een enorme fout gemaakt en wil mijn excuses aanbieden aan mijn manager, mijn ploegmaats, de fans, iedereen bij Celtic en zovele anderen", liet hij weten over zijn 'inschattingsfout'. "Ik besef dat ik nu moet leven met de gevolgen."

Ook de Schotse premier Nicola Sturgeon was maar weinig blij met de acties bij Celtic en eerder bij Aberdeen, waar spelers tegen de regels in een bar hadden bezocht en daar het coronavirus opliepen. "Dit is een gele kaart. Maar bij de volgende fout, volgt de rode kaart", waarschuwde hij met het stilleggen van de gehele Schotse competitie.

Lees ook: Schotse competitie mogelijk stilgelegd na tripje Celtic-speler

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020