Clement mogelijk komend seizoen als linksbuiten bij PEC Zwolle

11 augustus 2020, 16:18   Bijgewerkt: 11 augustus 2020, 16:23

PEC Zwolle's vice-aanvoerder Pelle Clement was vorig seizoen een vaste kracht op het middenveld, maar de kans is zeer aanwezig dat hij het komende jaar op de flanken zal acteren. Met Vito van Crooij beschikt John Stegeman maar over één klassieke linksbuiten, waardoor Clement speelminuten maakte op die plek in de voorbereiding.

De twee oefenduels voor de laatste stond Clement als linksbuiten opgesteld. "Daar heb ik bij Ajax ook veel gespeeld, dus ik kan dat nog steeds prima invullen", vertelt hij tegen De Stentor. "De trainer en ik sparren er wel over met elkaar. Vorig jaar stond ik op het middenveld en dat vond ik lekker gaan. Als linksbuiten kom ik minder aan de bal en heb ik minder het gevoel dat ik het team kan helpen."

Lees ook: Leemans speelt als rechtsbuiten bij PEC: "Er zit een plan achter"

Omdat huurling Dennis Johnsen terugkeerde naar Ajax is Van Crooij de enige overgebleven buitenspeler op links. Volgens Clement hangt het ook van de opponent af wie er op die plek moet spelen. "Tref je een topclub, dan weet je dat je minder aan de bal bent. Je moet dan op een andere manier spelen", stelt hij. "Spelen we tegen een ploeg die gelijkwaardig of minder is, dan kun je daar een creatievere speler neerzetten. Eentje die naar binnen trekt, zodat de back eroverheen kan gaan. Aan de andere kant: je wilt ook vastigheid krijgen, dus om nou elke wedstrijd het team om te gooien voor één positie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen