AZ speelt op woensdagmiddag tegen Viktoria Plzen

11 augustus 2020, 15:51

De datum voor AZ - Viktoria Plzen is bekend. De ploegen treffen elkaar op woensdag 26 augustus (16.30 uur) in Alkmaar. Dat laat AZ weten via de officiële kanalen. Van de UEFA moet het duel in de tweede voorronde van de Champions League achter gesloten deuren gespeeld worden.

Het kwalificatieduel wordt over één wedstrijd beslist. Bij een gelijkspel volgt er verlenging, indien nodig zorgt een strafschoppenserie voor de beslissing. De winnaar gaat naar de derde voorronde van het miljardenbal. Als AZ het hoofdtoernooi wil halen, moet het in totaal drie voorrondes overleven. De verliezer gaat naar het kwalificatietoernooi van de Europa League.

Gisteren (maandag) werd AZ aan de nummer twee van Tsjechië gekoppeld. De Alkmaarders ontliepen een ontmoeting met Besiktas of Rapid Wien. Plzen heeft onder meer voormalig AZ-speler Ondrej Mihalik onder contract staan. De spits werd vorig seizoen gehuurd van AZ, in juni werd de optie tot koop gelicht. Door een zware knieblessure brak de 23-jarige Tsjech nooit door in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen