Voormalig NEC-goalie Johnsson de hemel in geprezen

Voormalig NEC-goalie Johnsson de hemel in geprezen

11 augustus 2020 – FC Kopenhagen werd maandagavond in de Europa League uitgeschakeld door Manchester United, maar dat lag niet aan Karl-Johan Johnsson. Het was aan de oud-doelman van NEC te danken dat het tot het einde spannend bleef in Keulen. Keer op keer bleek de Zweed een sta-in-de-weg voor de Engelse aanval. Na afloop werd Johnsson door velen bedolven onder de complimenten.Johnsson verrichtte liefst dertien reddingen tegen Manchester United. Door zijn keeperswerk sleepte FC Kopenhagen er maandagavond een verlenging uit. Daarin kregen de Engelsen al snel een strafschop, die door penaltyspecialist Bruno Fernandes achter de oud-doelman van NEC werd gewerkt. Het was de enige keer dat Johnsson geen antwoord had op een inzet van de Engelse grootmacht.

"We hebben volgens mij bijna dertig keer geschoten, waarvan de helft op doel. Johnsson speelde de wedstrijd van zijn leven", complimenteerde United-trainer Ole Gunnar Solskjaer de doelman van FC Kopenhagen, die anderhalf jaar in De Goffert speelde. Tussen januari 2013 en de zomer van 2014 verdedigde hij het doel van NEC, waarna hij zijn loopbaan vervolgde bij Randers. Via het Franse Guingamp kwam Johnsson vorig jaar terecht in Kopenhagen.

"Hij heeft een paar geweldige reddingen verricht, niet alleen omdat de ballen recht op hem afgingen. De save met één hand op de inzet van Martial was ongelooflijk. Het was de wedstrijd van zijn leven, dat moet wel", jubelde Robin van Persie bij BT Sport. Gevraagd of Johnsson een big move verdient, reageerde de oud-spits instemmend. "Ik hoop het voor hem."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020