Nilis keert niet terug naar België: "Beneden alle peil"

Nilis keert niet terug naar België: "Beneden alle peil"

11 augustus 2020 – Luc Nilis keerde als assistent-trainer het liefst terug naar België. Maar geen enkele club wilde hem hebben en tekende de oud-PSV'er gisteren bij het Turkse Ankaragücü. Er bestond wel contact met Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk. Over de handelswijze van die laatste twee is de 53-jarige spitsentrainer niet te spreken.De afgelopen seizoenen werkte Nilis bij VVV-Venlo, maar in De Koel werd zijn aflopende contract niet verlengd. De Belg hoopte op een rentree in zijn vaderland. "Er is wel wat vaag contact ­geweest, meer niet", zegt Nilis tegen Het Laatste Nieuws. "Vaak kreeg ik ook geen deftige antwoorden, dat was pijnlijk. Vincent Mannaert (directeur, red.) van Club Brugge wil ik wel een pluim geven: hij heeft mijn zaak besproken met de staf, maar liet me een paar dagen later weten dat er voor mij geen plaats was en dat ze mijn situatie zouden blijven opvolgen. Duidelijk, netjes en professioneel."

Anderlecht en Genk gaven Nilis een heel ander gevoel. "Wouter Vandenhaute (voorzitter Anderlecht, red.) heeft me op 1 juli een berichtje gestuurd, waarin hij zei dat de club me zou bellen. Wel, ik wacht er nog steeds op. Ook bij Genk bleef het bij wat signalen zonder opvolging. Ik vind dat beneden alle peil, ik stel me daar vragen bij, maar heel ver kom ik niet met die constatering."

Desgevraagd laat Anderlecht aan de hiervoor genoemde krant weten dat zij hopen dat Nilis in de toekomst nog iets kan betekenen. Genk had geen vacature (of budget) voor de spitsentrainer. Nilis: "Spijtig, want ik zou veel kunnen bijbrengen. Ik ga die jongens niet beter leren voetballen of trappen, maar ik kan hen wel details bijbrengen die aan de top het verschil maken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020