Europees avontuur Bosz en Sinkgraven eindigt tegen Inter

10 augustus 2020, 22:58

Voor Bayer Leverkusen is het seizoen definitief voorbij. De club van trainer Peter Bosz werd maandagavond uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League. Het Inter van Stefan de Vrij bleek een maatje te groot en won met 2-1. De Italianen melden zich door de verdiende zege bij de laatste vier van het toernooi. Daarin zal Shakhtar Donetsk of FC Basel de tegenstander zijn.

Bayer Leverkusen en Inter plaatsten zich vorige week voor de laatste acht van de Europa League door respectievelijk Rangers en Getafe uit te schakelen. Na de 1-3 zege in de heenwedstrijd won de ploeg van Bosz de return met 1-0 tegen de Schotten. Een goed resultaat, maar de Nederlandse trainer waarschuwde zijn spelers dat zij tegen Inter wel uit een ander vaatje moesten tappen. De Italiaanse club is immers een van de topfavorieten, zo niet de topfavoriet voor de Europa League-winst.

Dat onderstreepte Inter maandag vanaf het eerste fluitsignaal. Al na een kwartier kwamen de Italianen op voorsprong door een doelpunt van Nicolo Barella, die met buitenkant rechts de bal in de lange hoek schoot nadat Romelu Lukaku bijna de gehele Duitse defensie bezighield. De Italiaanse middenvelder was even later dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd.

Inter vergrootte de zorgen van Bosz even later alsnog. Lukaku, die ook al betrokken was bij het eerste doelpunt, maakte zijn negende goal van het Europa League-seizoen. De Belg had vervolgens ook zijn tiende moeten maken, maar oog in oog met Hradecky stiftte hij de bal tegen de doelman van Leverkusen. Een meevaller voor de ploeg van Bosz, die daarna zelfs de aansluitingstreffer maakte. Op aangeven van Kevin Volland schoot Kai Havertz raak.

Leverkusen kwam daarna nog een keer goed weg. De dienstdoende scheidsrechter wees naar de strafschopstip na een vermeende handsbal van basisspeler Daley Sinkgraven, maar werd vervolgens gecorrigeerd door de VAR. Uit televisiebeelden bleek dat de Nederlandse vleugelverdediger de bal tegen de schouder had gekregen. De arbiter gaf Inter in blessuretijd nog een penalty, maar na inmenging van de video-arbiter ging de bal opnieuw niet naar de stip.

Tussen de penaltymomenten door ging Leverkusen op jacht naar de gelijkmaker. Tot grote kansen kwam de Duitse club echter nauwelijks in de tweede helft. De beste mogelijkheid voor Leverkusen was voor Havertz en Volland, die beiden een teenlengte tekortkwamen om een voorzet van Leon Bailey binnen te werken. Aan de andere kant verzuimde Inter de wedstrijd te beslissen. Zo had Alexis Sánchez de wedstrijd kunnen beslissen, maar nam hij iets te veel tijd.

In de halve finale van de Europa League neemt Inter het komende maandag op tegen de winnaar van Shakhtar Donetsk - FC Basel. Leverkusen kan zich richten op het nieuwe seizoen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen