Liverpool versterkt zich met oud-Willem II'er Tsimikas

Liverpool versterkt zich met oud-Willem II'er Tsimikas

10 augustus 2020 – Kostas Tsimikas (op archiefbeeld) heeft zijn toptransfer naar Liverpool te pakken. De Engelse grootmacht maakt maandagavond melding van de komst van de voormalig speler van Willem II. De 24-jarige Griek komt voor een bedrag van naar verluidt dertien miljoen euro over van Olympiakos. Willem II pikt een graantje mee van de transfer.De Tilburgers ontvangen een solidariteitsbijdrag van een half procent van de transfersom, meldt het Brabants Dagblad. Dat zal dan gaan om zo'n 65.000 euro als de transfersom van dertien miljoen euro klopt. In het seizoen 2017/2018 huurde Willem II de vleugelverdediger van Olympiakos. In Tilburgse dienst was hij een vaste waarde. Hij miste in het seizoen slechts één competitiewedstrijd en was goed voor drie doelpunten en drie assists.

De afgelopen twee jaar heeft Tsimikas zich bij Olympiakos verder ontwikkeld. De Griek wekte interesse van meerdere Europese topclubs, waaronder Liverpool. Bij de kampioen van de Premier League zal Tsimikas de back-up zijn van Andy Robertson, die niet weg te denken is uit de basiself van trainer Jürgen Klopp. Hij wordt na Virgil van Dijk het tweede selectielid dat een verleden heeft bij Willem II.

"Ik ben erg blij en trots om hier te zijn. Liverpool is voor mij de grootste club ter wereld. Het is een eer om hier te zijn en ik ga mijn best doen. Ik wil de Premier League en de Champions League weer winnen", aldus de Liverpool-nieuweling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020