Vanenburg (56) keert als techniektrainer terug bij Ajax

Vanenburg (56) keert als techniektrainer terug bij Ajax

10 augustus 2020 – Gerald Vanenburg keert terug bij Ajax. De 56-jarige oud-voetballer gaat als techniektrainer van de bovenbouw aan de slag in Amsterdam. De voorbije maanden liep hij al mee in de jeugdopleiding.Nu keert Vanenburg definitief terug bij de club waar hij in de jaren '80 drie keer mee de landstitel won. "Ik ben voetballer in hart en nieren en als je zoals ik voetballer zijn het allerleukste vind dat er is, dan kan je heel veel kwijt in de trainingen aan de jonge spelers. Het gaat erom dat ze voetbal leuk vinden en blijven vinden, maar af en toe is het heel hard", vertelt hij.

"Per leeftijd moet je schakelen in je hoofd wat ze nodig hebben. Nu bij de O17 en O18 zie je dat de spelers meer gefocust zijn nu ze dicht bij Ajax 1 zitten. We hebben het nog niet echt gehad over welke linie ik vooral zal trainen, maar ik denk dat iedere positie techniektraining nodig heeft. Ik heb zelf een tijdje als verdediger gespeeld in Duitsland en dan is het een voordeel als je technisch goed onderlegd bent."

Na zijn spelersloopbaan was Vanenburg in verschillende trainersfuncties werkzaam bij onder meer PSV, FC Utrecht en Helmond Sport.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020

  3. vrijdag 25 september 2020