Slot content met loting: "Je hoopt vooral op thuisduel"

Slot content met loting: "Je hoopt vooral op thuisduel"

10 augustus 2020 – Arne Slot is tevreden met de loting van AZ. De oefenmeester van de Alkmaars vindt Victoria Plzen weliswaar een sterke ploeg, maar vooral het feit dat de club in het eigen stadion speelt eind augustus, ziet de coach als een groot voordeel. "Vooraf hoop je vooral één ding dat je een thuiswedstrijd speelt."Dat vertelt hij tegenover het clubkanaal van AZ. Toen AZ als eerste uit de koker kwam voor de Champions League-wedstrijd, was Slot in principe al tevreden. Dat niet Besiktas als tegenstander uit de bus kwam, deed de trainer weinig. Ook de Tsjechische opponent vindt hij namelijk sterk. "Het is een club die al jarenlang Europees actief is in de groepsfase. Je hebt alleen maar goede tegenstanders, maar het grote voordeel is dat je thuis speelt."

Lees ookAZ treft Plzen in voorronde, geen vervolgstappen

Inmiddels heeft Slot ook al een eerste serieuze blik geworpen op de opponent. "Ik zag uit de beelden dat Victoria Plzen een fysiek heel sterke ploeg is, dat veel scoort vanuit standaard situaties. Ook waren ze heel lang ongeslagen in de Tsjechische competitie", zag Slot, die ook noteerde dat de ploeg héél weinig tegendoelpunten kreeg het afgelopen seizoen.

Met Ondrej Mihalik hebben ze bovendien een voormalig speler van AZ op de loonlijst staan, die de Alkmaarders goed kent. Toch ziet Slot Victoria Plzen niet direct als favoriet, ondanks dat ze ook hoger staan op de UEFA Coëfficiëntenlijst voor teams. "Als je jarenlang dezelfde teams hebt, dan kan je er wat over zeggen. Voor de korte termijn zegt me dit niet zoveel, maar ze zijn wel een ploeg die al jarenlang meedoen voor de Europese groepsfases."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020

  3. vrijdag 25 september 2020