Nagelsmann behandelt CL als 'soort van voorbereidingstoernooi'

10 augustus 2020, 16:20

RB Leipzig is slechts drie zeges verwijderd van de Champions League-winst, maar voor trainer Julian Nagelsmann (33) is het slotstuk van het miljardenbal slechts een onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat begint voor de Duitse club over iets meer dan een maand al.

"We kunnen helaas niet rekenen op het winnen van de Champions League. In het ergste geval gaan we na de eerste wedstrijd naar huis", vertelt Nagelsmann in aanloop naar de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid in een interview met The Athletic. "Ons seizoen is dan nog niet voorbij, het begint juist pas. Het zou anders zijn geweest als Lissabon (waar de Champions League wordt afgemaakt, red.) aan het einde van het seizoen was gekomen. Als je verliest, dan maakt het niet uit dat je down bent. Je hebt immers daarna zomervakantie."

Voor RB Leipzig begint het nieuwe seizoen over ruim een maand met een bekerwedstrijd. Weer een week later staat de eerste competitiewedstrijd in de planning. De Duitsers zitten op dit moment dus middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen we de Champions League niet beschouwen als het hoogtepunt van het seizoen. We hebben nog grote doelen te bereiken en hebben geen twee weken de tijd om mentaal te herstellen. De Bundesliga en het bekertoernooi komen er snel aan. We hebben tijd nodig om op te trainen en progressie te maken. Het is daarom beter om de Champions League te behandelen als een soort van toernooi in de voorbereiding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen