AZ treft Plzen in voorronde, geen vervolgstappen

AZ treft Plzen in voorronde, geen vervolgstappen

10 augustus 2020 – AZ neemt het in de tweede voorronde van de Champions League in eigen huis op tegen Viktoria Plzen. Dat heeft de loting maandagmiddag bepaald. Besiktas en Rapid Wien waren vooraf de andere mogelijke tegenstanders. Het treffen met de Tsjechen wordt vanwege het coronavirus over één duel, achter gesloten deuren, beslist. De speeldatum (25 of 26 augustus) volgt later.Met Plzen treft AZ de nummer twee van Tsjechië. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg achter landskampioen Slavia Praag. Om het hoofdtoernooi van het miljardenbal te bereiken, dient AZ drie voorrondes te overleven. Als het elftal van Arne Slot sneuvelt, wacht het kwalificatietoernooi van de Europa League. De Alkmaarders zullen de loting met tegenzin bekeken hebben. AZ meent recht te hebben op het Europese ticket van Ajax, maar protest bij de KNVB en de UEFA leverde allemaal niets op. Direct na de loting bracht AZ naar buiten dat het geen vervolgprocedure opstart. 

"Het belang van AZ heeft altijd vooropgestaan", aldus directeur Robert Eenhoorn op het clubkanaal van AZ.  "Daarom is indertijd besloten de UEFA te vragen om de beslissing van de KNVB nader te bekijken. Nu de loting is geweest, hebben we uiteindelijk antwoord op onze vraag. Daar leggen we ons voor nu bij neer, we richten het vizier op de toekomst. En dan met name op de voorrondes voor de Champions League, de naderende competitie en de bouw van het nieuwe stadiondak."

Dit besluit betekent tevens dat Ajax het rechtstreekse Champions League-ticket gewoon behoudt, onder voorwaarde dat Olympique Lyon dit seizoen het miljardenbal niet wint. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020

  3. vrijdag 25 september 2020