Spoorboekje: Europees voetbal met De Jong en Van Wolfswinkel

Spoorboekje: Europees voetbal met De Jong en Van Wolfswinkel

11 augustus 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 11 augustus.
Wedstrijden

Wolverhampton Wanderers - Sevilla (21.00 uur)
Twee gevaarlijke outsiders voor de eindzege van de Europa League treffen elkaar vanavond in de kwartfinale. Plaats van handeling is Duisburg. Wolverhampton rekende vorige week af met Olympiakos Piraeus en Sevilla toonde zich te sterk voor AS Roma. Luuk de Jong kwam tegen de Romeinen als invaller in actie. Nemanja Gudelj is nog niet terug bij de groep. Bij de oud-speler van AZ en Ajax werd twee weken geleden corona vastgesteld.

Shakhtar Donetsk - FC Basel (21.00 uur)
Vanuit Nederlands oogpunt is dit duel van belang in het kader van de coëfficiëntenranglijst. Nederland kan de negende plaats nog kwijtraken aan Oekraïne als Shakhtar Donetsk de halve finale van de Europa League weet te bereiken. Voor de verdeling van de Europese tickets maakt dat weinig uit, want ook met een tiende plaats gaat de Eredivisie-kampioen van 2021 rechtstreeks de Champions League in. Met name richting volgend seizoen is het alvast mooi meegenomen als Shakhtar sneuvelt.

Portland Timbers - Orlando City (02.30 uur)
Orlando City kan voor het eerst in de nog prille clubhistorie een prijs pakken. De club die sinds 2015 meedoet aan Major League Soccer bereikte nog nooit de play-offs, maar staat nu wel in de finale van het MLS-toernooi. Dat is extra opvallend omdat alle wedstrijden in Orlando zijn gespeeld. Zou het thuisvoordeel zo groot zijn?

Voetbal op tv

18.45 uur: FC Emmen - FC Groningen, FOX Sports 1 - live verslag van oefenduel
20.55 uur: Wolverhampton Wanderers - Sevilla, RTL 7 - live verslag kwartfinale Europa League
20.55 uur: Shakhtar Donetsk - FC Basel, FOX Sports 1 - live verslag kwartfinale Europa League
23.20 uur: Europa League samenvattingen, RTL 7 - samenvattingen kwartfinale Europa League
02.40 uur: Portland Timbers - Orlando City, FOX Sports 1 - live verslag finale MLS-toernooi

  

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020