Heracles Almelo
1 – 0
PSV
FC Emmen
1 – 1
Willem II

Van de Sanden en Olympique Lyon winnen Franse beker

Van de Sanden en Olympique Lyon winnen Franse beker

10 augustus 2020 – Shanice van de Sanden heeft zondagavond de Franse beker gewonnen. In de finale waren de voetbalsters van Olympique Lyon te sterk voor die van Paris Saint-Germain. Een strafschoppenserie moest voor de beslissing zorgen. Van de Sanden deed als invalster mee.In de reguliere speeltijd kwamen Lyon en PSG, die in Auxerre voor vijfduizend supporters speelden, niet tot scoren. Van een verlenging was geen sprake, dus volgde na het eindsignaal gelijk de penaltyserie. De keepsters grepen daarin een hoofdrol.

Eugénie Le Sommer van Lyon miste als eerste een penalty, maar verprutste PSG-keepster Christiane Endler het voordeel van de Parijzenaars door zelf op de lat te schieten. Omdat daarna Sara Bouhaddi nog een strafschop pakte, ging de Franse beker voor de negende keer naar Lyon.

Deze maand kan Lyon nog een prijs pakken. De club van Van de Sanden staat zaterdag 22 augustus in de kwartfinale van de Champions League tegenover Bayern München. Lyon is de titelverdediger van het toernooi.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020