Leemans speelt als rechtsbuiten bij PEC: "Er zit een plan achter"

9 augustus 2020, 22:14

John Stegeman gebruikt Clint Leemans in de voorbereiding van PEC Zwolle als rechtsbuiten. Dat is opmerkelijk, omdat Leemans een middenvelder is. "Er zit een plan achter, ja. Ik ga hem daar de komende periode vaker inzetten", zegt Stegeman over de speler die vorig seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk speelde.

"Ik vind dat Clint op het middenveld een aantal zaken mist. Tempowisselingen maken in de allerhoogste intensiteit bijvoorbeeld. Daarom kun je beter kijken naar wat hij wél goed kan", zegt Stegeman tegen De Stentor. "Hij past op deze positie. Als rechtsbuiten zakt hij uit, zodat de back eroverheen kan komen. Aan de bal zoekt hij de combinatie en negen van de tien keer draait hij naar voren. Sommige dingen heb je gewoon van nature."

Stegeman vindt ook dat Leemans een 'geweldige trap' heeft. "De beste trap van de selectie, daar hoeven we niet over te discussiëren. De vraag is hoe hij zich op deze positie kan doorontwikkelen. Dat gaat bepalen of hij een vaste waarde voor ons kan worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen