Ihattaren zoekende: "Misschien is hij wat vermoeid"

9 augustus 2020, 20:21

Mohamed Ihattaren is nog zoekende naar de juiste vorm. In de oefenduels van PSV met SC Verl en Uerdingen haalde de middenvelder niet zijn niveau. Trainer Roger Schmidt vreest niet voor het toptalent. "Vergeet niet dat het een hele jonge speler is en misschien is hij wat vermoeid", aldus de Duitse trainer.

"Hij krijgt alle tijd om in de beste conditie te komen. Ik heb geen twijfel dat hij aan het begin van het seizoen in een uitstekende conditie zal zijn", zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij kan spelen als offensieve middenvelder, maar vandaag speelde hij voor de verdediging en naast Pablo Rosario. Hij heeft kwaliteiten aan de bal, kan goede momenten creëren, maar heeft ook tactische verantwoordelijkheid. Het is goed voor hem om dat verder te ontwikkelen."

Zondagmiddag tegen Uerdingen viel balverlies van Ihattaren op. "Hij is uitstekend aan de bal, maar moet soms voorzichtig zijn. Als dat niet zo is, pakken anderen de bal. Hij kan zich nog meer ontwikkelen en daarom speelt hij nu op deze positie. Let wel, we kunnen niet van jonge spelers verwachten dat alles direct perfect gaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen