Feyenoord is in oefenduel snel klaar met Sparta Rotterdam

9 augustus 2020, 16:37   Bijgewerkt: 9 augustus 2020, 20:24

Feyenoord is zondagmiddag overtuigend begonnen aan de voorbereiding. In De Kuip, waar de aanwezige fans mondkapjes droegen, boekte het elftal van Dick Advocaat een 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam. Echter kwam Feyenoord niet schadevrij uit de oefenwedstrijd: Sven van Beek en Crysencio Summerville verlieten geblesseerd het veld.

Advocaat liet nieuwelingen Bryan Linssen en Mark Diemers op de bank beginnen, Christian Conteh behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Daarnaast ontbrak Steven Berghuis wegens een luchtweginfectie. Feyenoord startte met onder meer Nick Marsman onder de lat, Jordy Wehrmann, Wouter Burger en Marouan Azarkan. Al binnen een 25 minuten lieten de Rotterdammers de drieduizend fans drie keer juichen. Robert Bozenik nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en maakte Summerville zijn eerste doelpunt in De Kuip.

In de rust wisselde Advocaat negen keer. Zo kwamen Linssen, Diemers, Nicolai Jørgensen, Orkun Kökcu binnen de lijnen. Naast Linssen en Diemers debuteerden oook George Johnston en Ramon Hendriks in het rood-wit. Het op papier sterkere elftal van Feyenoord wist niet te scoren en gunde Sparta mogelijkheden om de nederlaag iets draaglijker te maken. De bezoekers lieten die kansen onbenut, waardoor het 3-0 bleef.