Feyenoord-fans met mondkapje: "Vreemd gezicht"

Feyenoord-fans met mondkapje: "Vreemd gezicht"

9 augustus 2020 – Bij het duel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam mochten zondag 3.000 fans aanwezig zijn, met als regel dat ze allemaal een mondkapje droegen. Algemeen directeur Mark Koevermans vindt het maar een vreemd gezicht, maar beseft dat op dit moment alles mooi meegenomen is. Hij hoopt echter wel dat er vanaf januari met meer fans gespeeld kan worden.



"Het is een vreemd gezicht om iedereen met een mondkapje te zien lopen. Maar als ik om me heen kijk, volgt iedereen het goed op", legt Koevermans uit aan RTV Rijnmond. "Het zijn rare omstandigheden, maar het zijn nu eenmaal maatregelen die we moeten nemen. We hopen dat in september en oktober bij competitie- en Europa League-wedstrijden weer zoveel mogelijk mensen het stadion in kunnen."

Doordat er minder fans in het stadion kunnen, lopen de inkomsten van de club terug. "We hebben er rekening mee gehouden dat we de eerste helft van het seizoen zonder publiek zouden spelen. Het vooruitzicht was dat het 12 à 15.000 mensen zou kunnen worden. Dan zouden we iets meer dan break-even spelen. Vandaag kost de wedstrijd ons dus geld, dat doen we graag, want we willen het testen of alles werkt wat we doen. De toegang, de afstand. Maar ook alle horecagelegenheden zijn geopend. Dus wat dat betreft is het een goede test. Maar we draaien nu wel maximale kosten."

Door het bedrijfsleven en de fans heeft Feyenoord steun gekregen. "Het ziet er beter uit dan drie maanden geleden, dat merken we aan de cijfers en de begroting. Maar, als we in januari zonder publiek moeten spelen en er komt een tweede en derde golf, en je speelt een heel seizoen zonder publiek, dan komen wij ook in de problemen. Maar dat geldt denk ik voor driekwart van Nederland", weet Koevermans.

Coronageval
In de selectie van Feyenoord is corona aangetroffen; bij een test kwam aan het licht dat een speler het virus onder de leden heeft. "Dat is vervelend. Maar, je houdt er toch rekening mee dat het kan gebeuren", zegt Koevermans. "Ik ben geen dokter, maar wat ik weet is dat hij geen klachten heeft. Hij is thuis en voelt zich goed. Hij kan hopelijk na de quarantaineperiode weer aansluiten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020