Ten Hag bereidt spelers voor op lege stadions: "We krijgen hulp"

Ten Hag bereidt spelers voor op lege stadions: "We krijgen hulp"

9 augustus 2020 – Nu er door de coronacrisis in de Eredivisie lange tijd met (vrijwel) lege stadions gespeeld zal worden, zullen de spelers andere omstandigheden ervaren. Erik ten Hag neemt dat aspect zeer serieus en bereidt de spelers van Ajax voor op een nieuwe situatie. Daarbij krijgt hij hulp van experts."Uiteraard is het ontbreken van supporters van invloed en het gaat erom hoe je hier mee omgaat. We dienen ons aan te passen aan de realiteit, want die leert dat we voorlopig niet in een vol stadion spelen. Vanaf het eerste begin ligt dit thema al bij ons op tafel", legt de trainer uit aan Ajax Life.

"We proberen ervoor te zorgen dat spelers zich ervan bewust zijn dat ze hun motivatie op een andere manier moeten aanzwengelen. Met of zonder publiek betekent een hele andere entourage. Het moet nu intrinsiek gebeuren en sommige spelers hebben hier qua karakter moeite mee. Als jij je realiseert dat dit voor jou geldt, kun je je erop voorbereiden en ervoor zorgen dat je je alsnog goed oplaadt. Het moet nu echt van binnenuit komen en niet van buitenaf."

Om dat zo goed mogelijk te doen heeft Ajax experts in de arm genomen. "We hebben kennis binnen onze staf, maar ook geconsulteerd. Bij experts. Wat doet spelen in een leeg stadion met je? Dat proberen we in de praktijk te brengen. En we hebben de tijd om te oefenen. Je kunt er van alles bij bedenken, maar we krijgen hulp van mensen. Van experts op het gebied van het brein."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020